0
DAGEN
0
UREN
0
MINUTEN
0
SECONDEN

HET NATIONALE KINDER VUURWERK 2018

Oh ja, wist je al dat jouw wens voor 2019 met het vuurwerk mee de lucht in kan worden geknald? Ga snel naar ‘mijn wens’ en laat jouw wens achter.

Kom jij samen met je broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes en jullie ouders naar de Erasmusbrug in Rotterdam om de jaarwisseling te vieren?

INFORMATIE

VUURWERKSHOW

Dit nieuwe nieuwjaarsfeest wil je niet missen! Zorg dat je vanaf 18.00 uur samen met je familie, vriendjes en vriendinnetjes naar de Holland Amerikakade komt. Samen genieten we van optredens, alle hits van het afgelopen jaar, oliebollen, warme chocolademelk en natuurlijk tellen we met z’n allen af naar 2019! Om precies 19.00 uur knalt de allergrootste vuurwerkshow die je ooit hebt gezien de lucht in.

OP NAAR EEN SCHOON 2018!

Zin in lekker warme chocolademelk om warm te blijven tijdens dit grote vuurwerkfeest? Vergeet dan niet je eigen beker mee te nemen, want iedereen die een beker bij zich heeft kan deze laten vullen met heerlijk warme choco. Aan het einde van de avond neem je natuurlijk je eigen beker weer netjes mee naar huis.

En wat doe je met het servetje bij je oliebol? Die gooi je natuurlijk niet op de grond, maar in de prullenbak. Ga op zoek naar een van de levende prullenbakken, want dan word je op een speciale manier bedankt voor het weggooien van jouw afval!

Zo zorgen we er samen voor dat de stad schoon blijft en er geen rommel op straat blijft liggen. Goed idee toch!?

IS HET NATIONALE KINDER VUURWERK VEILIG?

We willen natuurlijk dat het Oud & Nieuw feest zo veilig mogelijk verloopt. Daarom zijn er in Rotterdam vuurwerkvrije zones ingesteld. Op veel plekken in de stad wordt het heel druk en kunnen er ongelukken gebeuren of kan er schade aan de omgeving worden aangericht. Daarom mag hier geen vuurwerk worden afgestoken. Maar Oud & Nieuw zonder vuurwerk is natuurlijk niet compleet. Daarom wordt Het Nationale Kinder Vuurwerk georganiseerd. Hier kun je op veilige afstand genieten van vuurwerk.

WAAROM MOET IK MIJ REGISTREREN?

Om ervoor te zorgen dat het Nationale Kinder Vuurwerk veilig verloopt, vragen wij ouders om zichzelf en hun kinderen te registreren zodat wij bij kunnen houden hoeveel mensen er aanwezig zullen zijn.

HOE KAN IK NAAR HET NATIONALE KINDER VUURWERK KOMEN?

Kom lekker gezond op de fiets naar de Holland Amerikakade! Tijdens de jaarwisseling zullen er rondom de Erasmusbrug wegafsluitingen zijn. Het is dus lastig om met de auto te komen. De Wilhelminapier is tussen 18:00 uur en 20:00 uur namelijk alleen toegankelijk voor woon- en werkverkeer. Dat betekent dat alleen automobilisten met een officieel doorlaatbewijs worden toegelaten op de Wilhelminapier.  Automobilisten die in het bezit zijn van een doorlaatbewijs kunnen de Wilhelminapier bereiken via de Otto Reuchlinweg, die voor deze gelegenheid tijdelijk voor verkeer uit twee richtingen toegankelijk is. De Wilhelminakade is gedurende het evenement geheel afgesloten. Parkeren is ook maar zeer beperkt mogelijk. En natuurlijk is het voor het milieu ook veel beter om met de fiets te komen!

MIJN WENS

Ik wens, ik wens, ik wens dat……

Wat is jouw grootste wens voor volgend jaar? Vertel het ons op deze pagina en deel jouw wens op Facebook en Instagram. Dan gaan wij ervoor zorgen dat jouw wens aan het vuurwerk wordt vastgemaakt, zodat ‘ie om 19:00 uur met een knal de lucht in wordt geschoten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RECENT GEPLAATSTE WENSEN

[better_recent_comments number=”5″]

VEELGESTELDE VRAGEN

Heb je nog een vraag over Het Nationale Kinder Vuurwerk? Hieronder hebben we zo veel mogelijk vragen en antwoorden op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar info@hetnationalekindervuurwerk.nl

Is toegang tot Het Nationale Kinder Vuurwerk gratis?

Ja, iedereen mag gratis genieten van de allergrootste vuurwerkshow van Nederland. Vanaf 18:00 uur is iedereen welkom bij de Holland Amerikakade in Rotterdam.

Is zo’n grote vuurwerkshow wel veilig?

Veiligheid staat tijdens Oud & Nieuw natuurlijk voorop. Rondom de opstelling van het vuurwerk bij de Erasmusbrug wordt een veiligheidscirkel afgezet, waardoor iedereen op veilige afstand kan genieten van de vuurwerkshow. Mede in het kader van een veilige jaarwisseling, wordt het Het Nationale Kinder Vuurwerk georganiseerd.

Wat is er te doen op de Holland Amerikakade?

Ga naar ‘home’ en ‘info’ in het menu boven aan deze website. Hier kun je lezen wat er te doen is op de Holland Amerikakade. De line-up wordt binnenkort bekend gemaakt.

Mag ik zelf eten en drinken meenemen?

Tijdens dit Oud & Nieuw feest worden gratis oliebollen uitgedeeld. Zorg ervoor dat je je eigen beker van thuis meeneemt, dan kun je deze gratis laten vullen met warme chocolade melk of limo. Na afloop neem je je beker natuurlijk weer netjes mee terug naar huis.
Het is daarnaast toegestaan zelf eten en drinken mee te nemen, maar zorg ervoor dat je alles weer netjes opruimt en geen afval achterlaat.

Hoe kom ik bij Het Nationale Kinder Vuurwerk?

We raden iedereen aan op de fiets of te voet naar Het Nationale Kinder Vuurwerk te komen. De Holland Amerika kade is i.v.m. drukte en wegafsluitingen lastig bereikbaar, ook is er beperkte parkeergelegenheid.

Van 18:00 tot 02:30 uur is de Erasmusbrug afgesloten voor alle verkeer en voetgangers. De Willemsbrug is wel toegankelijk. De Boompjes, Schiedamsedijk en Westzeedijk zijn van 22.00 uur tot 3.00 uur afgesloten. Vanaf 22.00 uur tot 1.00 uur zijn het Scheepvaartkwartier en het Noordereiland alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer.

Rijdt het OV op oudjaarsavond?

Metrolijn A, B en D rijden op 31 december uiterlijk tot 21:30. Dit verschilt per metrolijn, dus kijk op de RET-reisplanner voor de exacte dienstregeling. Trams en bussen rijden niet meer na 20:00. Let op: trams rijden na 18:00 uur niet meer over de Erasmusbrug vanwege het Nationale Kindervuurwerk. 

Vervolgens rijden metrolijnen C en E van de RET rijden op 31 december tussen 22.00 en 02.00 uur een speciale dienstregeling. Iedere 10 minuten rijdt metro C tussen Capelsebrug en Vijfsluizen en lijn E tussen Meijersplein en Slinge. De toegangspoortjes staan tussen 22.00 en 02.00 uur open, waardoor je gratis met de metro kunt reizen. Stap uit bij metrostation Beurs of Wilhelminaplein en loop in enkele minuten naar Het Nationale Vuurwerk bij de Erasmusbrug. Kijk voor meer informatie op https://www.ret.nl/home/reizen/evenementen/oudennieuw.htm

Wat is de Scholenactie?

Binnenkort lees je op de pagina ‘ Scholenactie in Rotterdam’ alles over deze actie.

Mede mogelijk gemaakt door

Contact